Sacred Heart Journey - Peru Mars 2023 18/4-30/4 LIMA – PUNO - CUSCO – IQUITOS - TITIKAKA LAKE- SACRED VALLEY- AMAZONAS.

12 DAGAR / 11 NÄTTER
Upplev Andernas och Kondorens kosmiska hjärta.

En helig resa genom Peru där vi kommer att besöka magiska kraftplatser, ta emot uråldrig visdom från våra förfäder som kommer att hjälpa oss att minnas och återuppväcka Ancestrala ljuskoder. Kallas din själ till Peru!?

Det blir en inre resa genom hjärtat, genom alla bergen av rosenkvarts, vackra bäckar och dalar. Vi kommer att bestiga Machu Picchu som sägs vara kronchakrat i världen, promenera den heliga Inkaleden. Både Cusco och Titikakasjön sägs aktiveras Navel Chakrat och står får den gudomliga feminina urkraften och det sägs också att det var där allt började. Många menar på att urbefolkningen är människans ursprung. Det är därför det sägs att Cusco är världens navel. Titikakasjön som är gränsen mellan Peru och Bolivia sägs vara både feminin och maskulin, källan för kreativitet och uttryck.

Uros, urbefolkningen som lever på flottar av Totoravass, liknar sockerrör och som också är deras föda. Där vi får ta del av deras sätt att leva i helheten med universum och moder jord i direkt kontakt med källan. Det sägs att ursprungsbefolkning är en förlängning av Lemurien och Atlantis och att det var till denna sjö många flydde till.

Efter inkaimperiets fall för mer än 500 år sedan fanns det en grupp inkafolk som flydde in i bergen i Anderna för att skydda sin uråldriga tradition av visdom. De var isolerade på 5000 meters höjd i 500 år för att återigen tjäna sitt folk i städerna och för världen. Möt kärleken och enkelheten hos urbefolkningen i Anderna.

Vi kommer också att få uppleva Irapay Amazon Lodge genom Nanay och Momom River. Pilpintuwasi fjärilsträdgård, fågelskådningsutflykten, botaniska djungelvandring där vi kommer att observera medicinalväxter och jätteträd Irapay palmträd

Resplan

DAG 01: ANKOMST TILL LIMA. Ankomst till flygplatsen i Lima och upphämtning från flygplatsen och transfer till ditt hotell, eftermiddag fri. Övernattning i Lima. (Frivillig stadsrundtur i Lima) gemensam middag och samling.

DAG 02: LIMA – PUNO. Transfer till Lima flygplats för att gå ombord på din flyg till Juliaca i Puno och sedan transfer till ditt hotell. Vi ska besök Sillustani arkeologiska komplex. Sillustani ligger på stranden av Umayo lagun; det är känt för sina chullpas, som är cirkulära stentorn.Efter att ha besökt Sillustanis chullpas fortsätter vi vår transfer till staden Puno. Vila och anpassning till höjden. Övernattning i Puno. Måltider ingår: Frukost på hotellet.

DAG 03: HELDAG UROS OCH TAQUILE FLYTANDE ÖAR (TITIKAKA LAKE).
Vi börjar vår guidade tur vid sjön till världens högsta sjö "Titicaca Lake" (3810 höjd), belägen i Altiplano, vi kommer att besöka Urosöarna. Den här etniska familjen använder små båtar och bor på flytande öar av totoravass. Vi fortsätter sedan till Taquile Island (4040 höjd) där vi kommer att upptäcka en av de mest vackra andinska platserna med många kullar och arkeologiska platser. Här återfinner vi vävning som en huvudaktivitet och plagg gjorda med hög teknisk tygdesign, här visar de sina dagliga liv. Vi Återvänder till Puno på eftermiddagen. Övernattning i Puno.
Måltider: Frukost och typisk lunch.

DAG 4: PUNO – CUSCO (SOLENS RUT).- Transfer från hotellet till bussstationen för att gå ombord på bussen till Cusco, på vägen kommer vi att se sevärdheter som människorna i Pukara visar. Vi kommer att få en guidad tur i museet som visar arkeologiska kring lämningar pm höglandets andinska 7kulturer.

Efter det åker vi till La Raya, den högsta punkten i rutten (4335 m.a.s.l), där kommer vi att spendera cirka 10 minuter för att ta bilder och fortsätta vår resa med stopp för lunch i Sichuan. Efter lunch besöker vi det arkeologiska centrumet; Raqchi, en imponerande byggnad gjord till Wiracocha-guden. Vi avslutar resan i Andahuaylillas by där vi kommer att besöka kyrkan San Pedro, även känd som Sixtinska kapellet i Amerika. Ankomst till Cusco och transfer till hotellet. Övernattning i Cusco. Måltider: Frukost och lunch.

DAG 5: HELDAGS-SACRED VALLEY TOUR.- Tidigt på morgonen kommer vår guidade besök på Sacred Valley att äga rum. Vi börjar turen med avgång genom den bördiga landsbygden, anländer till den koloniala staden Pisac, där en färgstark marknad kommer välkomna oss. Njuta av den unika atmosfären under en typisk lunch. På eftermiddagen, passerar vi genom städerna Calca och Urubamba, vi besöker Inkafästningen och Citadellet av Ollantaytambo, byggt för att skydda ingången till denna del av dalen, och skydda den från eventuell invasion från stammarna i Nedre djungeln. Du kan gå genom de pittoreska gatorna i den närliggande staden, och få en god uppfattning om vad detta
Strategic Military, Religious and Agricultural Center var som under inkatiden Imperium. Vi återvänder till Cusco för övernattning. Måltider ingår: Frukost på hotellet och typisk lunch.

DAG 6: CUSCO – KM. 104 – WIÑAYHUAYNA / INKA TRAIL.- Transfer från hotellet till tågstationen i riktning mot kilometer 10 4, början av Inkaleden, på denna. Inkaledens väg kommer vi att känna till det arkeologiska komplexet Chachabamba 2270m. Sedan stiger vi upp till den högsta delen av denna rutt, där Wiñayhuayna ligger på 2650m höjd. Detta är det viktigaste arkeologiska komplexet inom Inkavägens nätverk, efter Machu Picchu-parken. Inkaledens nätverk fortsätter mot Puerta del Sol eller Inti Punku, plats att observera Machupicchu 2400m höjd, i all sin naturliga charm, sedan går vi ner till helgedomen Machu Picchu, vi ska fortsätta i nedförsbacke till staden Aguas Calientes (Machu Picchu - Pueblo), där vi avnjuter en härlig middag och övernattning (inträde till termalbaden är valfritt och betalas för sig).

Gångtid 06 timmar. Övernattning i Aguas Calientes. Måltider ingår: lunchlåda och middag.

DAG 7: MACHU PICCHU PUEBLO (AGUAS CALIENTES) – SANTUARIO DE MACHU PICCHU – CUSCO / INKA TRAIL .- Runt 06.00 åker vi turisttransport till det arkeologiska centret i Machu Picchu, där guiden kommer att informera oss om Inkakulturen. Vi har sedan lediga tid innan vi återvänder för att möta hela gruppen i staden Machu Picchu, där vi tar tåget tillbaka till staden Cusco. Övernattning i Cusco. Måltider ingår: Frukost på hotellet och typisk lunch.

Vad behöver du ta me dig och bära! Liten ryggsäck, varma kläder för väder som fleecebyxor och vandringsskor, t-shirt, tjockare tröja, regnponcho, mössa, halsduk, vattenflaska, ficklampa. Litet mellanmål, chokladkaka. Originalpass och extra pengar. Övernattning i Cusco. Måltider ingår: Frukost och lunch.

DAG 8: CUSCO / IQUITOS – PROGRAM MED ÄVENTYR OCH KOPPLA AV 4 DAGAR 3 NÄTTER – FÖRSTA DAGEN
Mottagning och upphämtning vid ankomstområdet på Iquitos flygplats, där Irapay representanter kommer att hjälpa oss och föra oss till hamnen där vi kommer att gå ombord på en av våra båtar som leder dig till Irapay Amazon Lodge genom Nanay och Momom River. Under turen kan du observera det underbara landskapet Peruansk djungel tillsammans med de små husen som ligger vid flodernas strand. Efter 30 minuters resa kommer vi fram till lodgen, där vår personal välkomnar oss och tar emot dig med en uppfriskande fruktjuice från regionen. Vid lämplig tidpunkt kommer vi att checka in och plats i deras respektive stuga. Vi kommer att njuta av vår första Amazonas måltid på Maloca Restaurant med en underbar utsikt över Momomfloden.

Pilpintuwasi fjärilsträdgård, en magisk plats där vi kan lära oss processen metamorfos av fjärilarna, bland de mest slående som centrumhusen är
den blå morfofjärilen och ugglfjärilen. Pilpintuwasi är också en djurräddningcentrum, ett av de mest slående djuren är en vacker Jaguar. På vår återkomst till Irapay kommer vi att ha tid att uppskatta vår första solnedgång över Amazonas, du har möjlighet att vara belägen högst upp från vår synvinkel där du kan observera växtlighetens område med de underbara färgerna från Amazonas solnedgång. Läcker middag på maloca Restaurang. Övernattning vid logde.

DAG 9: IQUITOS – PROGRAM; ÄVENTYR OCH KOPPLA AV 4 DAGAR 3 NÄTTER – ANDRA DAGEN
Vi börjar dagen med fågelskådningsutflykt, uppskattar hur de olika fåglarna samlas på jakt efter sin morgonmat, startar denna utflykt mycket tidigt med båttransfer på Momom River. Du kan se olika arter som t.ex Oropendolas, Paucares, Gavilanes, taangers samt Tuki (Jacana Jacana), Ringed . Kungsfiskare (Ceryle-Torquata), Black-Collared Hawk (Busarellus nigricollis), bland andra. Sedan kommer vi tillbaka till lodgen för att njuta av en energigivande frukost, efter det en paus för att njuta av Irapays faciliteter. Lunch i Maloca med utsikt över Momom River. Vid kvällen, särskilt under flodernas växtsäsong, kommer vi att njuta av en magisk öppen båttur genom Momomfloden, utan någon belysning, i sällskap genom några glimtar av djungelns flora och fauna. Om vi ​​har en klar himmel kan vi få uppskatta det fantastiska månskenet, liksom stjärnorna och konstellationerna. Middag maloca restaurang. Övernattning på lodgen.

DAG 10: IQUITOS – PROGRAM; ÄVENTYR OCH KOPPLA AV 4 DAGAR 3 NÄTTER – TREDJE DAGEN
Vi börjar dagen med en utsökt frukost och åker till vår första botaniska djungelvandring där vi kommer att observera medicinalväxter, jätteträd, Irapay palmträd, och njuta av vinrankor att hänga oss i. Vi kommer att återvända till Irapay för att njuta av vår lunch. På eftermiddagen kommer vi att besöka en infödd gemenskap, där de kommer att visa oss sina seder och modersmål. De kommer även att dela med sig ​​av deras danser och sånger, i slutet av turen kan vi se deras hantverket de utför. Fri tid och vila och njuta av vår sista solnedgång över Amazonas. Middag på Maloca Restaurant.

DAG 11: IQUITOS – PROGRAM; ÄVENTYR OCH KOPPLA AV 4 DAGAR 3 NÄTTER – FJÄRDE DAGEN
Frukostbuffé. Vi kommer att njuta av en underbar rundtur i Amazonas River, där vi kommer att observera konvergensen av vattnet i Amazonfloden och Nanay. Vi kommer att göra ett kort stopp i det sjunde naturundret för att se delfiner, om vi har tur och tålamod kan vi observera dem. Transfer till stadenIquitos och flygplatsen. Ankomst till Lima och transfer till hotellet. Övernattning i Lima. Måltider ingår: Frukostbuffé.

DAG 12: INTERNATIONELL AVGÅNG All angiven tid, transfer från hotellet till Limas flygplats för att ta ditt internationella flyg för att återvända hem.

Era transformerande guider är Carolina Lorca Manriquez och Christina Grossi

Namaste Carolina & Christina

INGÅR: alla frukostar 9 luncher
5 middagar. Alla transporter inom landet förutom flyg. Meditationer, healing, transformationer, workshops.

INGÅR INTE: internationellt eller inrikes flyg

Investering 24900 kr. Anmälan är bindande och en faktura skickas ut på 7000 kr som inte är återbetalningsbar. Resten går att dela upp på tre gånger.

Har du varit med på Carolinas och Christinas resor sedan tidigare får du en rabatt på 1000 kr.

Våra resor är rök-&drogfria.

www.christinagrossi.se/sacred-heart-journey-peru-mars-2023/